Hvad skal vi gøre?
Kontakt kirkekontoret for bestilling af dåb enten via mail eller telefon.

Efter bestilling tilsendes en bekræftelse og oplysninger om, hvilken præst, der har tjenesten. I skal herefter kontakte præsten for en samtale inden dåben.

Ved dåb af børn under 18 år skal begge forældre underskrive en blanket tilsendt fra kirkekontoret, hvor de bekræfter, at de ønsker barnet døbt.

Hvornår foregår dåben?
Dåben foregår normalt ved søndagsgudstjenesten kl. 10.00, som varer ca. en time.

Eller ved en kortere lørdagsdåbsgudstjeneste den første lørdag hver måned kl. 11.00.

Faddere og vidner
Ved en barnedåb skal der være minimum 2 og maksimum 5 faddere. Alle skal være døbt, men behøver ikke være medlem af Folkekirken. Navne og adresser på de valgte faddere sendes til kirkekontoret.

Ved dåb af kommende konfirmander eller voksne skal der max. være 2 vidner. Også for dem gælder det, at de skal være døbte, men behøver ikke at være medlem af Folkekirken. Navne og adresser sendes til kirkekontoret.

Tilknytning til Næsby Kirke
Det er ikke nødvendigt at bo i sognet for at få sit barn døbt i kirken eller selv blive døbt i kirken, så længe man har anden tilknytning til kirken. Det vil sige, at man enten har haft en kirkelig handling i kirken eller har boet i sognet tidligere, har familiemedlemmer boende i sognet eller begravet på kirkegården. Kontakt kirkekontoret ved tvivl.

Læs mere om dåben her