Konfirmationen

Tilmelding til konfirmationsforberedelse 

Klik her for at tilmelde dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID
Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten.

Den digitale konfirmandtilmelding er åben mellem 1. april og 30. september, men du kan tidligst tilmelde dit barn året før konfirmationen.

Noter i kommentarfeltet, om det er Kroggårdsskolen eller Næsby Skole og hvilken klasse konfirmanden går i. For Kroggårdsskolen skal også skrives valg af konfirmationsdato.

Hvis du har brug for at tilmelde dit barn senere, eller behøver hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret.

Her kan du se en vejledningsvideo om tilmeldingssystemet

Konfirmationsforberedelse

Kroggårdsskolen
Meddelelse omkring konfirmationsforberedelsen lægges på Kroggårdsskolens forældre-intra inden sommerferien. Ved skolestart vil de 7. klasses elever, der bor i Næsby Sogn, også modtage et brev fra sognepræst Marie Holm med yderligere information. Bor eleven ikke i Næsby sogn, men ønsker at blive konfirmeret her, er det også muligt. Man tager blot kontakt til Marie Holm, så man får de rette oplysninger omkring undervisningen m.m.

Næsby Skole
Sognepræst Dennis Jessen Jørgensen vil ved skolestart uddele invitationer til deltagelse i konfirmationsundervisningen samt tidspunkter for forældremøder til Næsby Skoles nye 7. klasser.

Læs mere om konfirmation her 

 

Datoer for konfirmationer i Næsby og Næsbyhoved-Broby Kirker

År

Næsby Skole

Kroggårdsskolen

2020

26. april

3. og 10. maj

2021

25. april

2. og 9. maj

2022

24. april

13. og 14. maj

2023

30. april

5. og 6. maj

Bemærk: Der er frit valg mellem de to datoer for Kroggårdsskolens elever. Det skyldes, at alle klasser nydannes på 7. årgang på grund af sammenlægning med elever fra Spurvelundsskolen.

Der offentliggøres kun datoer for 4 år frem i tiden. De nye datoer kommer hvert år på hjemmesiden i juni måned og i kirkebladet, der udkommer til august.

Dåb inden konfirmationen
Er den kommende konfirmand ikke døbt skal det ske inden konfirmationen. Det kan ske enten ved en søndagsgudstjeneste eller en lørdagsdåb. Læs mere om det under menupunktet ”Dåb” eller kontakt kirkekontoret eller præsten. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre skal skrive under på, at de ønsker, at barnet skal døbes.

Økonomisk hjælp
Ved konfirmationerne i kirken samler vi altid ind til Børnesagens Fællesråd, der er en landsdækkende organisation, der hjælper børn i alle aldre – herunder også familier, der har brug for økonomisk hjælp til afholdelse af konfirmation. Derfor henviser vi til, at man ansøger om hjælp ved Børnesagens Fællesråd.

Læs mere her under stipendier: http://boernesagen.dk/   OBS: Ansøgningsfrist 1. februar.

Indsamling af festtøj til konfirmation
I Næsby sognegård har vi i kælderen en lille samling af konfirmationskjoler og jakkesæt, som man har mulighed for at låne til sin konfirmation. Vi tager altid gerne imod tøj, sko, smykker andet til konfirmation, hvis man har noget, man gerne vil donere.

Mini-konfirmander

Næsby Kirke er så heldige at have et fantastisk samarbejde med begge de to skoler i sognet; Kroggårdsskolen og Næsby skole.

Derfor kommer alle børn i 4.klasse op i kirken hele 3 skoledage for sammen med deres klassekammerater at prøve at være mini-konfirmander.

De lærer om Næsby Kirke, møder præster, medarbejdere og frivillige, synger salmer og lever sig ind i Bibelens fortællinger og meget meget mere.