Danmarks befrielse ringning og flag

Næsby Kirke markerer 75-året for Danmarks befrielse med klokkeklang og flag.

D. 4. maj 1945 kl. 20.36 lød frihedsbudskabet i radioen fra London, og samme aften brød en jubelfest løs overalt i landet. Folk satte lys i vinduerne og kirkeklokkerne ringede fra alle tårne. De fem års besættelse var slut. Tyskerne havde overgivet sig. D. 5. maj trådte overgivelsen i kraft, og Danmark var atter frit.

I dag, mandag og i morgen tirsdag er det 75 år siden, og Næsby Kirke er med til at fejre befrielsen. Biskopperne opfordrer landets kirker til at fejre befrielsen med ringning mandag d. 4. maj mellem kl. 20.30 og 20.45, samt en udvidet morgen- og aftenringning tirsdag d. 5. maj. Og den opfordring følger vi.

Så sæt lys i vinduerne, når du hører klokkerne ringe i aften, og hejs flaget på tirsdag. Vær med til at fejre friheden og lad os ære de mænd og kvinder, som satte livet til for Danmark i 1940-1945.